Intervencije

Ob 10.19 sta helikopter SV in ekipa HNMP Maribor prepeljala poškodovano osebo iz Mislinjske dobrave, v občini Slovenj Gradec, v nadaljnje zdravljenje v Univerzitetni klinični center Maribor. Kraj pristanka helikopterja na Letališču Slovenj Gradec smo zavarovali gasilci PGD Turiška vas z GVC 16/15, GVM-1 in petimi operativci, ter pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe. 

V torek 14.8.2018 ob 11:35 smo bili obveščeni o požaru v lopi na Brdah. Ob prihodu smo ugotovili da je prišlo do manjšega požara v pomožnem objektu pri žganjekuhi. Požar smo pogasili in odstranili tleč material, ter prostor prezračili in pregledali s termokamero. V požaru se je ena oseba poškodovala. Oskrbeli so jo reševalci ZRCK.

 

Iz centra za obveščanje so nas obvestili, da bo na letališču v Mislinjski Dobravi pristal helikopter, ki bo prevažal obolelega otroka v inkubatorju. S pomočjo PGD Golavabuka smo zavarovali območje za pristanek in ponovni vzlet helikopterja.

 

Nedavno hudo neurje s točo je opustošilo Črnomelj in okolico ter povzročilo veliko škode. Na pomoč pri sanaciji območja so se odpravili tudi koroški gasilci. PGD Turiška vas je bila v navezi z gasilci PGD Pameče-Troblje.

 

V ponedeljek zvečer je ponovno zagorelo na pogorišču nestanovanjske stavbe v Mislinjski Dobravi. Posredovali smo gasilci PGD Turiška vas, ki smo požar pogasili.