PGD Turiška vas - "Pazi, požar!"

"Pazi, požar!"

Otroci in starši so se v četrtek, 25. 10. 2018 v lepem številu zbrali na delavnici »Pazi, požar« pred gasilskim domom v Turiški vasi.

Skupaj smo ozaveščali osnovna pravila pri ravnanju ob požaru in klicu v sili na 112. Ogledali smo si prikaz gašenja s cisterno, notranjost gasilskega vozila in se seznanili z gasilsko opremo ter jo preizkusili. Spoznali smo način gašenja, ko zagori olje in se seznanili z aktivacijo gasilnega aparata ter njegovo uporabo. Otroci in starši so se pogumno preizkusili v gašenju požara z ročnim gasilnim aparatom.

 pazipozar3

Dejavnosti mladine

Pomemben člen v gasilskem društvu je mladina in tega se zavedamo tudi v PGD Turiška vas. Zadnjih deset let se mentorji trudimo, da delujejo v društvu vsaj tri ekipe mladine. Aktivnosti mladine se pričnejo spomladi, ko začnemo s pripravami na kviz. Zadnjih nekaj let mladi na vseh treh starostnih nivojih (pionirji, mladinci in gasilci pripravniki) dokazujejo, da jim znanje gasilstva ni tuje, saj dosegajo odlične rezultate tako na občinskem kot tudi regijskem nivoju.

Nadaljujemo z vajami za tekmovanje Gasilske zveze Mislinjske doline, ki se je udeležita ekipi pionirjev in mladincev. Na občinskih tekmovanjih mladi dosegajo dobre rezultate, pogosto pa se udeležimo tudi regijskih tekmovanj. Najbolj uspešna je bila ekipa mladincev v letu 2010, ko so se zelo uspešno udeležili državnega tekmovanja.

Poleti naša mladina počiva oz. počivajo njihovi mentorji in se pripravljajo na pestro dogajanje, ki jih čaka jeseni. Že v sredini avgusta pričnemo s pripravami na občinsko orientacijo. V zadnjih letih se nam je nabralo kar nekaj medalj in pokalov s tega področja. Gasilci pripravniki in gasilke pripravnice so svoje znanje in iznajdljivost lahko pokazali tudi na državnem tekmovanju iz orientacije, kjer so se odlično odrezali.

Konec decembra mentorji za mladino organiziramo že tradicionalni zaključek leta, kjer pregledamo, kaj smo skozi leto dosegli, in pripravimo načrte za naprej.

  • Prometna nesreča 24. 05. 2019 05:56
    Ob 5.56 sta na cesti relacije Dravograd - Muta, občina Muta, čelno trčili osebni vozili. Tri osebe so se poškodovale. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so jih odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja ter pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovancev.

Gasilci iz Turiške vasi poleg zaščitne in gasilske opreme na intervencijah, uporabljamo tudi piškotke, ki so namenjeni boljšemu delovanju te spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska izboljšujemo spletno stran. Z uporabo te spletne strani soglašate z uporabo piškotkov.
Podrobnosti Strinjam se Ne strinjam se