PGD Turiška vas - Jubilej Karla Borovnika

Jubilej Karla Borovnika

Karel BorovnikKo se je v letu 2018 poletje nagibalo v jesen, je dne 10. 9. 2018 dopolnil 80 let naš dolgoletni član Karel Borovnik.

V gasilske vrste je vstopil kot štirinajstletni deček pri PGD Legen nato v Šmartnem. V Mislinjski Dobravi si je ustvaril novi dom in se leta 1967 priključil PGD Turiška vas. Zaradi svojega poklica je bila njegova prisotnost nepogrešljiva na različnih prostovoljnih akcijah pri obnovi starega gasilskega doma in pri kasnejši gradnji novega. Vsa leta je bil tudi gonilna sila pri pripravah prireditev in drugih aktivnostih v okviru društva. Vrsto let je bil član upravnega odbora društva, deloval je kot član častnega razsodišča, bil dva mandata predsednik nadzornega odbora, predsednik komisije za odlikovanja in priznanja, predsednik disciplinske komisije, član veteranske tekmovalne desetine. Od leta 2003 vestno in zavzeto opravlja delo praporščaka.

 

Za prizadevno in požrtvovalno delo je naš jubilant prejel več odlikovanj. Naj jih nekaj omenimo: gasilsko odlikovanje I. in II. stopnje, plaketa gasilskega veterana, značka za 60-letno delo in leta 2017 odlikovanje za posebne zasluge.

Ob jubileju smo mu gasilci veterani pripravili majhno slovesnost in mu zaželeli zdravih in prijetnih trenutkov med nami.

Gasilci PGD Turiška vas

Vreme

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Društvo

Podatki o PGD in območju

Najem dvorane

Novice Gasilske zveze Slovenije

  • Prometna nesreča 24. 05. 2019 05:56
    Ob 5.56 sta na cesti relacije Dravograd - Muta, občina Muta, čelno trčili osebni vozili. Tri osebe so se poškodovale. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so jih odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja ter pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovancev.

Gasilci iz Turiške vasi poleg zaščitne in gasilske opreme na intervencijah, uporabljamo tudi piškotke, ki so namenjeni boljšemu delovanju te spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska izboljšujemo spletno stran. Z uporabo te spletne strani soglašate z uporabo piškotkov.
Podrobnosti Strinjam se Ne strinjam se